Kárpátaljai csillagtúrák és körutak

Programajánlataink sokszínűek, és igény szerint változtathatóak! 

Árpád vezér útját követve Kárpátalján! (4 nap/3éj)

Útvonal: Beregsurány - Asztély - Tiszacsoma - Csetfalva - Munkács - Szolyva - Vereckei-hágó - Felsőgerebben - Ungvár - Beregszász - Asztély - Beregsurány

Szállás: Nagyborzsován, családi házaknál, falusi turizmus keretein belül
Ellátás: Félpanzió
Idegenvezetés: Kárpátalja területén
Határátkelés: Beregsurány-Asztély


1. nap:

Határátkelést követően látogatás a tiszacsomai emlékparkban, ahol az ásatások során egy honfoglalás kori temetőt tártak fel. A temető helyén emlékparkot létesítettek, amelyben Árpád vezér és Szent István fából faragott szobra áll. Utazás a környék egyik legszebb és legjellegzetesebb református templomához, Csetfalvára. Este a szállás elfoglalása.

 

2. nap:

Városnézés Munkácson, ahol a hagyomány szerint először pihentek meg a honfoglaló őseink. Látogatás a várban, majd séta a belvárosban: városháza, Munkácsy emléktábla, Rákócziak nyári rezidenciája. Megálló Szolyván, a sztálinizmus áldozatainak emlékére felavatott „Málenykij robot” emlékparknál. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése. A Vereckei-szoros megtekintése, majd látogatás Felsőgerebenben, egy II. világháborús bunkerben, mely az Árpád-védvonal része volt egykoron.

 

3. nap:

Utazás Kárpátalja „fővárosába”, Ungvárra, ahol a legenda szerint Álmos átadta a fővezérséget Árpádnak. Séta a belvárosban a magyar emlékek nyomában: Petőfi tér, Európa leghosszabb hársfasora, Korona Szálló, majd látogatás a várban és a szomszédos skanzenben, azaz szabadtéri néprajzi múzeumban. A nap zárásaként, az egyik legérdekesebb középkori műemlék, a gerényi körtemplom felkeresése.

 

4. nap:

Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra. Látogatás a Bethlen-kastélyban helyett kapott Bereg-Vidéki Múzeumban. Városnéző séta keretében ismerkedés a város magyar emlékeivel: egykori Úri Kaszinó, Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a városban feltárt honfoglalás kori lovassír helyére állított emlékhely felkeresése.

A program megrendelhető csoportok részére létszámtól függetlenül! Igény szerint a program változtatható.

Vállaljuk: korrekt szállás és idegenvezetés biztosítását, az igényelt program koordinálását és lebonyolítását.

Ár: megegyezés szerint, létszámtól függően

 

 

 

Túra a Tisza forrásához (2 nap/1 éj)

 

 

 

Igazi extreme utazás!

Speciálisan kialakított tehergépkocsikkal-dzsipekkel szállítjuk a vendégeket uttalan-utakon a forráshoz, az érintetlen természet világába.


 

 

 

 

 

Útvonal: Beregsurány - Asztély -Beregszász - Tiszaújlak - Huszt - Técső - Európa Közepe - Rahó - Kőrösmező - Tatár-hágó - Nagyszőlős - Beregszász - Asztyély - Beregsurány

Szállás: **-***szállodában, panzióban (Szállás igény szerint változtatható falusi szállásra)
Ellátás: Félpanzió
Idegenvezetés: Kárpátalja területén
Határátkelés: Beregsurány-Asztély
 

1.nap:

Határátkelés után ismerkedés Beregszásszal a kárpátaljai magyarság szellemi központjával:Bethlen-Rákóczi kastély, Petőfi és Szent István szobor, Bereg-vármegyei kaszinó, Fedák Sári kastély, Kárpátaljai Magyar Főiskola.

Utazás a  máramarosi medencén keresztül a Felső Tisza vidékére, útközben megismerkedünk a fontosabb magyar történelmi emlékhelyekkel. Elsőként ismerkedés a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművel TiszaújlaknálTécsőn tiszteletünket tesszük az első kárpátaljai magyar vonatkozású köztéri emlékjel a Kossuth szobor előtt. Megtekintjük a 15.sz. fakazettás mennyezetű református templomot és  Hollósy Simon mellszobrát, aki festőiskolát hozott létre a településen.

  Továbbutazás a „huculok országába”, Rahó előtt pihenő Európa közepénél. Továbbutazás Kőrösmezőre, a sztrukivszkai fatemplom megtekintése, ahol egy épségben maradt állati bőrből készült templomi zászló Szent István királyunkat ábrázolja, amint a Szent Koronát felajánlja Szűz Máriának. Szálláshelyek elfoglalása.

2.nap:

Reggeli után  gyülekező a falu központjában, miután speciális dzsippekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba). Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Helyben ebéd, mindenki a saját elemózsiáját fogyasztja.

A túra után leereszkedve Kőrösmezőre, már saját buszunkkal a Tatár-hágóra utazunk, ahol kézműves kirakodóvásár működik, rövid vásárlás. Folytatva a programot Rahónál megtekintjük a Fehér és Fekete Tisza összefolyását, útközben gyönyörködünk a gyönyörű, helyenként 2000m fölötti hegycsúcsokban.

Nagyszőlősön Bartók Béla emlékével, illetve a Perényi család kárpátaljai múltjával zárjuk kárpátaljai kirándulásunkat.

A program megrendelhető csoportok részére létszámtól függetlenül! Igény szerint a program változtatható.

Vállaljuk: korrekt szállás és idegenvezetés biztosítását, az igényelt program koordinálását és lebonyolítását.

Ár: megegyezés szerint, létszámtól függően