Mátyus Dávid

Honismereti vezető

     Turizmus szakos diplomámat a "Beregszászi Főiskola" Felsőfokú Szakképzési Intézetében szereztem. Kárpátalján szakmám egyik legfiatalabb gyakorlójaként mutatom be mesés vidékünket, a vadregényes Kárpátalját. Szeretek utazni, beszélni pedig annál inkább, így ennél kézenfekvőbb szakmát nem is találhattam volna, bár az igazat megvallva, az idegenvezetés talált inkább rám. 2016-ban volt az első olyan kirándulás, amikor 1 hétvége alatt körbejártam "turistaként" Kárpátalja látványosságait, történelmi műemlékeit, 2017 nyarán pedig már egyedül kísértem egy hasonló körütazáson egy 50 fős csoportot.

  Legjobban azokat a történeteket szeretem továbbadni, amelyek írott forrásokban nem gyakran fordulnak elő, vagy azok a személyek, akik nem Kárpátalján élnek még nem hallottak, tehát azokat, amiket a történelemkönyvek nem tanítanak.
   Kárpátalja, az a hely, ahová  véleményem szerint minden magyar embernek el kellene látogatnia. 
    Jöjjön el hozzánk, ha még nem járt vidékünkön, de akkor is látogasson el újra, ha régen járt nálunk, ugyanis, ha lassú tempóban is, de fejlődik a turizmus, ennek köszönhetően évről-évre szélesebb körben tudjuk bemutatni a mi szeretett hazánkkat - Kárpátalját.

Ajánlások:

Csak pozitívumot tudok mondani: Jól felkészült, közvetlen, rugalmas, határozott, pontos, színesek voltak az előadásai. Rengeteg érdekes plusz információt megosztott az ott élők helyzetéről. Őszinte elismerésem! /Czakó Márta, Eger, 2018.04.10/

Tisztelettudó, nagy tudású, a csoport igényeit különös figyelemmel segítő fiatalember, akinek nagyon hálásak vagyunk! Ha legközelebb jövünk csakis vele szeretnék utazni. /Révai Renáta, Eger, 2018.04.10./

 

Tel.: +380507453457 - viber, +380995196231

+3620 4981423

email.: verecke7@gmail.com