Beregvidéki múzeum

Beregvidéki múzeum


A Beregvidéki múzeum a Beregszászban Bethlen utca elején, egykori Bethlen kastély épületében található. A múzeum gazdag gyűjteménye bemutatja az egykori Beregvármegye eseményekben, tragikus fordulatokban gazdag ezeréves történetét, az itt élő népek – magyarok, ruszinok és más nemzetiségek – szabadságküzdelmét.


Ezüst Föld múzeum

Ezüst Föld múzeum

EZÜST FÖLD
A helytörténeti múzeum Técső és Aknaszlatina között félúton, Szentmihálykörtvélyes nevű településen található Tehza Vaszil lakásán.
Skanzen Ungvár

Skanzen Ungvár

Az ungvári szabadtéri néprajzi múzeum létesítéséhez a 50-es évek végén - a 60-as évek elején láttak hozzá. Szakértők járták be Kárpátalja falvait, felmérték, milyen épületeket érdemes lebontani, Ungvárra szállítani és ott eredeti formájukban újra felépíteni.
Történelmi Falumúzeum

Történelmi Falumúzeum

Az Régi falu múzeum az első szabadtéri néprajzi falusi múzeum Kárpátalján. A múzeum a verhivinai élet anyagi és szellemi kulturáját mutatja be. A múzeumhoz tíz lakó és melléképület tartozik háztatrási tárgyakkal együtt, többek között egy 1580-ból származó templom, malom, kovácsműhely, kút. Alsókalocsa egyesíti a huculok, a bojkók, a lemkók, a magyarok, a románok, a németek, a zsidók, a csehek és a szlovákok kulturáját.