• Aktuális
 • Aktuális

  Diákutazás!, Olcsó szállás!, Osztálykirándulás Kárpátaljára!

  Diákutazás!

  Olcsó szállás!

  Osztálykirándulás Kárpátaljára!

  Ajánlat a Határtalanul program keretében Kárpátaljára szándékozni utazó tanárok és diákok részére!

   

  Vállaljuk:igény szerinti programok összeállítását, megbízható és színvonalas szállás, jól képzett helyi Honismereti vezető (idegenvezető), biztosítását, iskolákkal való kapcsolatfelvételt, szakmai programok megszervezését, a teljes program, körutazás koordinálását.

  Programajánló

  Rendhagyó történelem óra Kárpátalján

  Időtartam:
  5 nap/4éj
  Szállás: két,-háromágyas szobákban, falusi turizmus keretében vagy panzióban, illetve diákszállón
  Ellátás: félpanzió
  Határátkelés: Beregsurány-Asztély, illetve Záhony-Csap
  Idegenvezetés: Kárpátalja területén

  1. nap

  Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság szellemi központjába, dél körül vagy a kora délutáni órákban a határátkelés függvényében. Beregszászi városnézés: Bethlen-Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete /1629/), vármegyeháza, törvényszéki épület/. Látogatás a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára.
  Beregszásszal való ismerkedésünk után elfoglaljuk a szállásunkat. Ismerkedési est a falu iskolájában, a helyi lelkésszel, tanulókkal, tanárokkal, szülőkkel.
  /kb. 50 km (a beregsurányi határtól)/

  2. nap


  Reggeli után elsőként Munkács városával ismerkedünk: a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Fejér-házzal, a szecessziós stílusú városházával, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával, illetve megtekintjük a világhírű festő mellszobrát. Ezt követően felkapaszkodunk a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált munkácsi várba. Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira emlékezünk koszorúzással, miután utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított, hányattatott sorsú emlékművet.
  Ismertető az Árpád-vonal történetéről, a Felső Gerebeni Árpád- vonal részét képező leghosszabb bunkerrendszerről. /kb. 280 km/.


  3. nap
  Utazás a máramarosi medencén keresztül a Felső -Tisza vidékére Kőrösmezőre, ahol dzsipekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba). Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Útközben mindent megnézünk, ami időben belefér a programba: a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművet tekintjük meg Tiszaújlakon, Nagyszőlősön megállunk a Perényi – kastélynál, Bartók Béla szobránál. Pihenő Európa-közepénél, melynek jelképe Ferenc József idejéből egy kőtömb. Estére visszajövünk Bergvidékre a szálláshelyünkre /440km/


  4. nap
  Közös program a helyi iskola tanulóival: kézműves bemutató, magyar tradicionális ételek készítése, sportprogramok, a Ficseri műkedvelő csoport előadása/Beregszászi Magyar Szinház ifjúsági csoportja/. Este táncház. /0km/

  5. nap
  Búcsú a vendégfogadóktól. Utazás Ungvárra a megyeszékhelyre, közben kitérőt teszünk a kettészelt faluba Kisszelmencre. Az ungvári várban Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató tárlat található. Séta a belvárosban, az Ung folyón keresztül ívelő sétáló hídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,2 km) hársfasorának látványában. Búcsú Kárpátaljától. Utazás haza. Kb.120 km.


  Költségek:

  Ár: 24 900 ft/fő, min.35fő, 1fő gratísz.


  Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza:  

  1. 4éj szállás félpanzióval falusi turizmus keretében vagy panzióban

  2.Idegenvezetés a program szerint

  3. Program összeállítása, szervezése és lebonyolítása. Pályázathoz szükséges információk biztosítása.

  Belépődíjak plusszban fizetendők: kb. 3000 ft/fő


  Forduljon hozzánk bizalommal, nem fog csalódni!
  Bővebb információ:
  verecke7@gmail.com
  Tel:06204981423,

  +380507453-457 - viber

  +38099 5196231

   


  Csatolmányok: